Terzi işi erkek modası


Dikkat bu gömlek kişiye özeldir!
Karşınızda, 40’lı yıllarda, kız istemeye gelen delikanlıları, antreye bırakılmış paltoların dikişleri ve terzi etiketlerine uyguladığı gizli bir teftişle eleyen güzeller güzeli bir anneannenin torununun kaleminden İstanbul’un dikkat çeken ısmarlama erkek modası duayenleri...
Taji
Osman&Şeref  çatısı altında, çekirdekten yetişen bir terzi olan Tacettin Şeker’in 1999 yılında Beyoğlu’nda açtığı dükkânının ikinci adresi olan Taji, şıklığına düşkün ve Nişantaşı’na aşina olanların çok iyi bildiği bir isim. Lora Piana, Ermenegildo Zegna, Cerrutti, Ariston, Dormeuil, Cotonificio, Albini, Tessitura Monti, Oltolina ve Cancilini imzalı kumaşlar kusursuz dikim ve seçkin bir servisle birleşince Taji’nin New York’ta da bir şubesinin bulunmasına ve eski New York Valisi George Pataki'nin de arasında yer aldığı altı bin özel müşterisi olmasına şaşırmak yersiz kalıyor. Taji, 2006 yılının Haziran ayından beri, New York'ta, 50. Cadde’de, CBS 2 kanalının anchorman'i Charles Oswood, Chicago Sears Tower'un sahibi Joseph Moinian gibi isimlere servis veriyor. Türkiye’de Ferit Şahenk, Ali Dinçkök, Erol Tezman, Ali Koç, Faruk Süren gibi ünlü  işadamlarının tercihi Taji’de, Taji marka standart gömleklerden size özel dikilmiş, kolunda isminizin ve soyadınızın baş harfleri olan, içinde etiket yerine isminizin olduğu en iyi kumaşlardan yapılmış megolaman gömleklere kadar çok geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Bu yelpazeye Lanvin, Valentino, Armani, Christian Lacroix gibi dev markaların hazır giyim ürünleri ve İtalya’dan özenle seçilen, geniş bir kravat koleksiyonunun  da dahil olduğunu belirtmekte ayrıca fayda var.

(0212) 296 50 73
Teşvikiye Caddesi, 18/A,  Nişantaşı
www.taji.com
Hüseyin Sarıİstanbul'un ünlü gömlekçisi Martino'nun yanında kalfalık yaparak terziliğe başlayan ve 45 yıl önce kendi yerini açan Hüseyin Sarı sadece Nişantaşı’nın değil İstanbul’un en eski ve işinin ehli gömlekçilerinden biri. Kocaman bir markayı barındıran küçücük dükkânında top top kumaşların arasında, gömleğin düğmelerine kadar her türlü detayla bizzat ilgilenerek her ay en az 50 kişiye gömlek diken Hüseyin Sarı’ya göre ısmarlama gömleğin tercih edilmesinin nedeni basit; ölçülere göre dikilen gömleğin bedene tam oturması, sahibinin isminin baş harflerini cebin üzerine işlenmesi ve bütün düğmelerin elde dikilmesi. Ali Koç, Mustafa Koç, Mehmet Ali Yılmaz, Turgay Huysal  gibi isimler Hüseyin Sarı imzalı gömlek giyen tanınmış isimlerden birkaçı…

(0212) 233 84 28
Prof. Orhan Ersek Sokak 3/B,Nişantaşı
Derviş BağzıbağlıTam anlamıyla şık bir erkeğin takım elbisesinin kişiye özel olması gerektiğine inanan Derviş Bağzıbağlı,1957 yılından beri takım elbise, smokin, kravat, gömlek ve pantolonda kişiye özel dikim konusunda uzmanlaşmış bir diğer önemli isim. Ismarlama giyim provaları için mağazaya gelecek vakti bulamayan müşterilerine uzman tasarım ekipleriyle ofislere kadar servis veren Derviş Bağzıbağlı kumaş  konusunda da oldukça hassas.

(0216) 411 60 10- 72 08
Bağdat Caddesi Divan Apt. 35/2 Erenköy
(0212) 283 87 72-73
Levent Caddesi, 34,  1. Levent
www.dervisbagzibagli.com
Mustafa Yedekçiİstanbul’un çekirdekten yetişmiş, eski terzilerinden olan Mustafa Yedekçi, tam 35 yıldır kişiye özel takım elbise ve gömlek dikmekte. Dormeuil, Loro Piana, Vitali Barberis gibi kaliteli ithal kumaşlar kullananan Mustafa Yedekçi’nin müşteri portföyü de oldukça ilgi çekici. İş adamları ve Nişantaşı beyefendilerine ek olarak Kenan Doğulu, Yalın gibi starlar da takım elbiselerini Mustafa Yedekçi’ye yaptırıyor. Ihlamur Yolu’nda küçük bir dükkanı bulunan MY Moda Evi’nin bir diğer şubesi de Gayrettepe’de. Yeri geldiğinde iki günde sipariş yetiştirdiklerini söyleyen Mustafa Bey’le yüz yüze görüşmek isterseniz önceden aramanızda fayda var.
(0212) 240 13 04
Avukat Süreyya Ağaoğlu Sokak 35/A, Topağacı
(0212) 347 84 03
Vefabey Sokak Say Apartmanı A Blok 23/B, G
Mustafa Tombakİstanbul’un eski ve tanınmış terzilerinden Mustafa Tombak takım elbise konusunda gerçek bir otorite. 1976 yılından beri aynı adreste ve aynı yoğunlukta hizmet veriyor. Takım elbiselerde İngiliz ve İtalyan kumaşları kullanan, gömleklerde ise daha çok İngiliz kumaşlarını tercih eden Mustafa Tombak’ın dükkanında başta Mehmet Ali Birand olmak üzere birçok tanınmış isimle karşılaşmak mümkün.
(0212) 250 75 79
Taksim Caddesi, Yoğurtçu Faik Sokak, 1, Kat 2, Daire 5
Rainier
15 yıl önce Polat Renaissance Hotel’de açılan ve  2007’den beri Ataköy Galleria’da da hizmet veren Rainier, takım  elbiselerde yüzlerce renk seçeneği ile Ermenegildo Zegna kumaşlarını kullanmasıyla dikkatleri kısa sürede üzerine çekmişti. Tepeden tırnağa ısmarlama giyinirim, hazır giyime  elimi sürmem diyenlerdenseniz Rainier sizin için doğru adreslerden biri. Ismarlama gömlek ve takım elbisenen yanısıra sadece %100 ipek kumaşlardan yapılan ısmarlama kravatlar ve tasarımında söz sahibi olabildiğiniz kol düğmeleri ile Rainier, politikacılardan milli basketbol takımına seçkin bir müşteri portföyüne sahip.
(0212) 663 76 52
Polat Renaissance Hotel, Yeşilyurt
(0212) 560 52 75
Galleria Alışveriş Merkezi, Ataköy  ,
www.rainier.com.tr
Muzaffer Çaha
Muzaffer Çaha, Türkiye’de erkek modası denildiğinde dikkatleri çeken bir diğer önemli isim. Ismarlama giyimde İngiliz ve İtalyan kumaşları terzilik ilkelerinden ödün vermeden hazırlayan Muzaffer Çaha, yaptığı işi üstün terzilik olarak tanımlıyor. Çaha’ya göre sıradan bir ısmarlama giyimde üretimin yarısına yakını elde yapılırken, geleneksel kurallara bağlı terzilikte bu oran %80’lere kadar çıkıyor, özetle elbisenin yan parçaları hariç tüm detaylar elde iğne atılarak, puntolar geçilerek özenle dikiliyor. Sonuç olarak bütün bu detaylar da  dikilen kostümün daha da sağlam, daha da dayanıklı olmasına yarıyor. Özel günler için Suare adında özel bir marka da yaratan Muzaffer Çaha’da farklı smokin modelleri, gece ceketleri, smokin gömlekleri, abiye gömlekler, kol düğmeleri, papyonlar, rugan ayakkabılar ve özel çoraplar da bulmak mümkün.(0212) 249 56 04
İnönü Caddesi 46 B , Gümüşsuyu
www.muzaffercaha.com.tr
MilimetricKanyon, İstinyePark ve Akmerkez gibi büyük alışveriş merkezlerinde karşılaşabileceğiniz Milimetric, adı üzerinde, milimetrik hesaplar yapıp tam da üzerinize göre bir gömlek yapmakta uzman bir isim. Ismarlama takım elbise hizmeti de veren Milimetric’de, özel tela yakaları, telalı kol çevresi, özel ilik ve düğme iplikleri, ipekli nakış iplikleri kullanılıyor ve gömlek dikiminde İngiliz dikişi diye tabir edilen tek dikiş veya terzi dikişi teknikleri  uygulanıyor. Ismarlama bir gömleğe sahip olma süreci ise şöyle gelişiyor; ölçünüz alınıp vücut anatominiz belirlendikten sonra auto cad sisteminde size özel bir kalıp hazırlanıyor. Sonra sıra, çift büküm, Mısır pamuğundan yapılmış kumaşlardan, yaka modeli, yaka astarı, düğme ilik rengi gibi detayları seçmeye geliyor. Bir hafta içinde hazırlanan gömleğiniz UPS ile dilediğiniz yere gönderiliyor.

Evden çıkmadan ısmarlama gömlek sahibi olmak isterseniz Milimetric, internet üzerinden de hizmet veriyor. Bu online dükkânında bulunan ‘Kişisel Gömlek Tasarım Sistemi’ ile kumaş, model ve beden seçiminden oluşan üç ana adımda kendi gömleğinizi tasarlayabiliyorsunuz. Beceremem diye korkmayın; sitede yer alan ölçü profil oluşturma bölümünde, doğru ölçülerin nasıl alınabileceği fotoğraflı şekilde anlatılıyor..
(0212) 353 08 48 Kanyon
(0212) 282 12 35 Akmerkez
(0212) 345 63 91İstinyePark
www.milimetric.com
GÖMLEĞİNİ İNTERNETTEN SİPARİŞ VERwww.royalbreed.com.tr ye tıklayıp renk, kumaş, model gibi tüm detayları seçip sipariş verebiliyorsunuz. Baş harflerinizi gömleğin içine işlemenin yanı sıra kol düğmesi de yapıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder