Cemil İpekçi 'Singer Dikiş Odası'nı Açtı


Cemil İpekçi 'Singer Dikiş Odası'nı Açtı

Cemil İpekçi 'İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde 'Singer Dikiş Odası'nı açtı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Singer işbirliği ile Cemil İpekçi 12 Ekim Cuma günü BİLGİ'li gençlerle bir araya geldi. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Singer'in sosyal sorumluluk projesi kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde "Singer Dikiş Odası"nı açtı.
Singer'in sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde üniversitelerin Tekstil ve Moda Tasarım bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin kumaşla, iplikle ve dikiş makinesiyle daha fazla buluşmalarını sağlamak amacıyla etüd odaları oluşturulması bağlamında eğitime destek vermek amacıyla gerçekleştirilen proje, bu kez İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı atölyesi içerisinde yer alan Singer dikişi odası açılışına İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Göksel Aşan, Singer A.Ş Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak, projenin fikir sahibi proje yönetmeni ve moda yazarı Nur Onur ve moda tasarımcısı Cemil İpekçi katıldı.
Açılışta konuşma yapan Cemil İpekçi: "Tasarımcı dediğin bir şair gibi, bir müzisyen gibi doğuştan gelen bir yetenektir. Zamanla da bu yeteneğinizi geliştirirsiniz. Bu zamanda ortalık tasarımcıdan geçilmiyor. Tasarımcıysanız bile ne tasarımcısısınız. Düğme mi, aksesuar mı, takı mı? Öncelikle bunu keşfetmeniz gerekiyor ve onun üzerine yoğunlaşmanız gerekiyor." dedi.
İpekçi: "Yıllar önce en büyük maaşa çalışıyordum. Patronum kapıyı çalmadan içeri girdiği için sinirlendim ve işi bıraktım. Ardından iki Singer makine aldım ve kendi atölye mi açtım. O makineleri hala atölyemde hatıra olarak saklıyorum" diye belirtti.
Uygulamalı eğitimin anahtar olduğu Bilgi Moda Bölümü için en önemli teknik donanımlardan biri dikiş makineleridir. Öğrencilere kumaşla, iplikle, aksesuarla daha yakından temas etme imkanı bu uygulamalarla sağlanır. Öğrenciler tasarımlarının uygulanabilirliğini ancak dikiş makineleriyle çalışarak öğrenebilirler. Kumaşı, baskıyı, nakışı, detayları kıyafet haline dikiş makineleriyle getirerek tasarımın verdiği heyecanı yaşarlar. İstanbul Bilgi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileriyle birlikte gerçekleşen açılış töreni öncesinde, moda tasarımı bölümü öğrencileri Singer makineleri ile tanışıp, bölüm içerisinde aldıkları moda tarihi, çizim, moda psikolojisi gibi derslerde edindikleri fikirleri, Singer makinalarında kıyafet haline getirdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder